Миналата седмица Ивайло Захариев реши да използва профила си в Instagram,

...
Миналата седмица Ивайло Захариев реши да използва профила си в Instagram,
Коментари Харесай

Прави ли е Ивайло Захариев - отговорът на БНТ

Миналата седмица Ивайло Захариев реши да употребява профила си в Instagram, с цел да разкрие, че води дело против Българска национална телевизия за сериала " Под прикритие ".

Тогава артистът изясни, че съгласно него националната телевизия не изплаща както на него, по този начин и на сътрудниците му, обективни суми от разпространяването на сериала.

Ето че няколко дни по-късно от Българска национална телевизия излизат с публично мнение по случая, в което отхвърлят изказванията на Захариев.
 Снимка 631590

" Българска национална телевизия, напълно в сходство със Закона за авторското право и сродните му права и практиката в кинопроизводството, е заплатила на господин Захариев и останалите носители на авторски и сродни права върху Сериала, обособени хонорари за основаването на Сериала, за излъчването му в стратегиите на Българска национална телевизия и за разпространяването му в чужбина и в каналите на други български медии, които хонорари са обективни. "

От малкия екран споделят още, че изказванията за облага от над 6 милиона лв. от продажбата на сериала в други страни, не дават отговор на истината.
 Снимка 631589

" Сумата, постъпила като доход (а не печалба) в Българска национална телевизия (и предмет на одити и правосъдни експертизи), от международната дистрибуция е в пъти по-малка, като от нея, по отношение на контрактуваното с господин Захариев и останалите правоносители, е отчислен съответният процент и сумата е изплатена посредством Сдружение " Артистаутор ", което е записана организация за групово ръководство на правата на артистите. "

От Българска национална телевизия настояват, че СГС е приел, че изплатената сума на Ивайло Захариев за разпространяването на " Под прикритие " е заслужено. 

" Съдът единствено е осъдил Българска национална телевизия да изплати на ищеца в допълнение заплащане от към 2 500 лв., което е на база на постъпилите в това време спомагателни доходи от дистрибутора, и което е минимална сума на фона на несъразмерните искания на ищеца, отхвърлени от съда ", се споделя още в мнението на Българска национална телевизия.

През уикенда пък Ивайло Захариев разгласява нова порция уточнения по делото. В тях той изяснява за специалиста по авторско право, който е бил назначен от съда, да се произнесе по делото. Актьорът отбелязва, че въпросният специалист се занимава с книгоразпространение, а не с кино и телевизия.

Актьорът твърди, че вещото лице не е било в положение да отговори на всички, сложени от съда въпроси. " Моите юристи започнаха да задават въпроси по тази експертиза и вещото лице слизаше от катедрата, където говореше, с цел да се рови в документите пред юриста на Българска национална телевизия, с цел да може да отговори. Доколкото аз разбирам, вещото лице би трябвало да бъде без значение от двете страни ", споделя още Ивайло Захариев.
 Делото за
Защо Ивайло Захариев съди Българска национална телевизия за " Под прикритие "

Ето какво има да каже артистът

От казаното от него излиза наяве, че в последна сметка вещото лице се е съгласило, че първо актьорите би трябвало да получат своя % от продажбата на сериала, а по-късно разпространителите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР